• Slider Image

Xerrada sobre d’educació sexual

El passat 16 de maig de 19.30 a 21 hores al menjador de l’Escola Barrufet vam dur a terme la xerrada d’educació sexual a càrrec de la Oriana Novau. Aquesta xerrada està inclosa en el catàleg d’accions formatives del Programa de “Suport educatiu a famílies” de l’IMEB. El nombre de persones assistents va ser de 48.

La ponent va iniciar la xerrada amb una dinàmica on en petits grups abordàvem  preguntes sobre el que entenem per sexualitat que posteriorment ampliaria i respondria des de la seva expertesa amb el suport de la presentació que va utilitzar i que adjuntem amb aquesta nota.

En general, moltes de les idees estaven enfocades a treballar des de la naturalitat les qüestions i inquietuds que ens plantegen els nostres fills i filles per tal d’acompanyar-los. Algunes de les idees que ens va transmetre van ser:

Conèixer l’amplitud del concepte lligat a sexualitat, que entre altres pot implicar afectivitat, desig, amor, preferència sexual…

Afrontar les qüestions  com a un repte, que cal resoldre des de la dificultat, donant-los informació necessària i facilitant la comunicació en aquest aspectes vinculats a aquesta temàtica.

Transmetre als nostres filles i fills que és important que siguin conscients del que fan i com ho fan, treballant des de la confiança.

Hem de tenir en compte que en l’adolescència hi ha un canvi important amb la relació amb el cos, i hem de poder acompanyar en aquest canvi.

 

Durant la sessió una de les mares assistents va compartir que havia utilitzat un llibre per abordar  la temàtica de l’abús sexual. Aquesta també és un aspecte que està inclòs en la sexualitat i que cal prevenir. Us adjuntem també la referència d’aquest tipus de suport.

Al finalitzar la sessió us vam demanar que féssiu una valoració sobre diferents aspectes de la xerrada (ponent, materials, espai, difusió, etc.)  i el resultat ha estat força positiu. Aprofitem per agrair la vostra col·laboració i participació.

A banda dels materials concrets utilitzats a la xerrada, com a comissió, us adjuntem els materials  d’interès, tant bibliogràfics com en suport web, que altres famílies de l’escola han facilitat per compartir amb la resta de famílies. Aquestes són les següents: